24-03-13

Hoofdcommissaris politie betrapt op rijden onder invloed

Politie.Hoofdcommissaris Steven De Smet.jpg

Hoofdcommissaris Steven De Smet betrokken in ongeval

De Smet na ongeval betrapt op rijden onder invloed 

22 maart 2013

Hoofdcommissaris Steven De Smet is donderdagnacht met een dienstwagen van de Gentse politie betrokken geraakt bij een aanrijding in het centrum van Gent. Een ademtest na het ongeval wees uit dat De Smet onder invloed achter het stuur zat. Hij had iets te veel gedronken.

Het ongeval gebeurde om 00u30 in de nacht van donderdag op vrijdag. De Smet zat alleen in een dienstwagen en botste met een andere wagen met drie inzittenden op het kruispunt van de Leeuwstraat met de Olifantstraat, in de buurt van het Muinkpark.

De Smet raakte niet gewond. De drie inzittenden van de andere wagen liepen lichte verwondingen op aan het hoofd. Na het ongeval moest De Smet een ademtest afleggen. Daaruit bleek dat De Smet licht geïntoxiceerd achter het stuur zat. Hij had iets te veel gedronken.

Het rijbewijs van de hoofdcommissaris werd niet ingetrokken. Maar hij kreeg wel een tijdelijk rijverbod van zes uur.

De Smet maakte donderdagavond op Twitter bekend dat hij in het Marriot-hotel op de Korenlei een lezing moest geven over De Nieuwe Politie, het boek dat hij onlangs gepubliceerd heeft.

De Smet zelf bevestigde de feiten ondertussen op Twitter. 'Shit Happens', tweette hij vrijdagmiddag. De hoofdcommissaris zit duidelijk verveeld met de affaire. 'Oprechte verontschuldigingen aan iedereen', liet hij nog weten op het sociaal netwerk.

De Smet is niet de eerste Gentse politieman die in geïntoxiceerde toestand betrokken raakt in een ongeval. Toenmalig korpschef Peter De Wolf botste in 2009 met een dienstwagen tegen een geparkeerde auto aan de Watersportbaan. Ook Marc Guillemin, een van de kanshebbers om De Wolf op te volgen, werd in 2010 betrapt op rijden onder invloed.

Steven De Smet werd in december nog vrijgesproken voor het schenden van zijn beroepsgeheim. 'Ik denk dat ik mijn oude job terug op kan nemen', reageerde hij toen na de uitspraak.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130322_033