28-10-12

Ernstige vragen over Sp.a Herentals

Peeters.Jan.Sp.a.Herentals.png

Verkiezingen 2012 Herentals

In Herentals gaat de Sp.a ('Sociaal', 'progressief', 'Alternatief') opnieuw in zee met haar CD&V-spitsbroeder. 

Jan Peeters (sp.a) blijft burgemeester.

Sp.a verloor veel stemmen. In 2006 haalde de partij nog 32,6 procent, goed voor 11 zetels.  Door de N-VA-score van 24,7 procent, is zij terugevallen op 8 zetels.

De vzw Werkgroep Morkhoven stelt zich al jarenlang vragen over Sp.a Herentals en burgemeester Jan Peeters omwille van hun onvoorwaardelijk steun aan het Herentalse Sp.a-bestuurslid Victor Vervloesem.  Victor Vervloesem is immers de man die de klachten tegen zijn halfbroer, de Morkhoven-aktivist Marcel Vervloesem, organiseerde.

Door het meer dan 10-jaren durende media-proces tegen Marcel Vervloesem dat op de klachten van Victor Vervloesem en zijn jongere vrienden volgde, werd de kinderpornozaak Zandvoort dichtgedekt.

Over Victor Vervloesem die onlangs in het huwelijk trad met een andere man (wat hij vrij is om te doen), bestaan er zo'n 30 processen-verbaals van zedenfeiten met jongetjes die in tegenstelling tot de klachten tegen de Morkhoven-aktivist, nooit onderzocht werden.

Victor Vervloesem zetelt reeds jarenlang in het bestuur van de Geelse Huisvesting dat besliste om Marcel Vervloesem en een bevriend gezin, uit hun sociale woning te zetten.

Bij de aanvang van het media-proces tegen zijn halfbroer, werd hij benoemd tot OCMW-raadslid.

Enkele jaren geleden wist hij het met 119 voorkeurstemmen tot gemeenteraadslid van Herentals te schoppen waarin hij thans twee intercommunales vertegenwoordigt en tot voorzitter van de Commissie Veiligheid en Justitie werd benoemd. 

De vzw Werkgroep Morkhoven wenst klaarheid in deze zaak en schreef Sp.a-voorzitter Bruno Tobback terzake. Dat komt omdat haar schrijven aan Sp.a-ministers en mandatarissen van de afgelopen jaren, onbeäntwoord is gebleven.

Foto: De Herentalse Sp.a-burgemeester Jan Peeters

-----

Victor.Vervloesem.sp.a.Herentals.jpg

'De kandidaten van sp.a-Herentals danken de kiezers voor het gestelde vertrouwen'

15.10.2012

Vannacht, na lang  wachten op de verkiezingsuitslag, hebben sp.a en CD&V, besloten om voor de volgende legislatuur samen te werken aan een stevig beleid voor Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Onder leiding van burgemeester Jan Peeters zullen beide partners op basis van volledige gelijkwaardigheid  hun  bestuursakkoord uitwerken.

http://herentals.s-p-a.be/nieuws/bedankt-kiezers-2/

Foto: Victor Vervloesem

17:09 Gepost door agora in Actualiteit, Sp.a Herentals | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.