27-12-09

Gezondheidsplan Barak Obama


obama-lincoln.1232577062Op 24-12-2009 is het gezondheidsplan, HR 3200, van Barak Obama, in z'n geheel goedgekeurd.

Rechtenprofessor Staver nam de in het Huis van Afgevaardigden in behandeling zijnde wet regel voor regel door, en publiceerde daar een uitgebreide analyse van. Hieronder een paar belangrijke punten:

Pg 58 + Pg 59 regel 21-24 + Pg 195
De overheid krijgt direkte toegang tot iemands bankrekeningen en volledige financiële geschiedenis, en tevens de macht om ieder gewenst bedrag af te schrijven. Tevens zal aan iedereen een nationale medische ID-kaart worden verstrekt.

Pg 272 (sec.1145) - Pg 354 (sec.1177)
De behandeling van kanker wordt gereguleerd. Het gevolg is dat kankerpatiënten op een maandenlange wachtlijst komen te staan. Kanker kan echter het best behandeld worden als het tijdig ontdekt wordt. Een bureaucraat (waar géén eisen aan worden gesteld t.a.v. medische opleiding en kennis!) wordt alle macht gegeven om ernstig zieken medische behandeling te weigeren, als dat in zijn ogen geen zin meer heeft. Volgens professor Staven zal hierdoor het sterfepercentage onder Amerikanen als gevolg van kanker explosief gaan stijgen. Daarnaast zal de overheid de zorg aan mensen met 'speciale behoeftes' beperken.

Pg 425 (regel 22-25) + Pg 26 (regel 1-3) + Pg 427 (regel 15-24)
De overheid gaat burgers voorlichten hoe en waar ze het beste een einde aan hun leven kunnen laten maken. De overheid gaat een serie verplichte regels opstellen die bepalen wanneer er een eind aan iemands leven moet worden gemaakt. Ook mag de overheid bepalen HOE iemands leven beëindigd moet worden.

Pg 429 (regel 1-9 en 10-12 en 13-25)
Zodra de gezondheid van een patiënt achteruit gaat, zal de 'Advance Care Planning Consult' regelmatig gebruikt worden. Dit kan leiden tot EEN BEVEL VAN DE OVERHEID OM HET LEVEN VAN IEMAND TE BEËINDIGEN. De overheid bepaalt welke artsen zo'n 'End Of Life Order' mogen uitvaardigen. (Dit is waarom Sarah Palin zich terugtrok; zij verafschuwde de, zoals zij het noemde de Death Panels.)

Lees verder op: http://zaplog.nl/zaplog/article/gezondheidsplan_barak_obama/

De commentaren zijn gesloten.