28-08-09

Ombudsman Energie: 11 jaar te laat


61.250

 

 

Ombudsman kan na 11 jaar eindelijk aan de slag

BRUSSEL - Al sinds 1999 stelt de wet over de organisatie van de elektriciteitsmarkt de oprichting van een ombudsdienst voor energieconsumenten in het vooruitzicht. Elf jaar later is het eindelijk zover, bevestigt minister van Energie Paul Magnette (PS) op vraag van senator Pol Van den Driessche (CD&V). Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Nederlandstalige ombudsman Eric Houtman kan op 1 september officieel aan de slag, in afwachting van een Franstalige collega, voor wie de selectieprocedure nog steeds loopt.

'Zo'n ombudsman is geen luxe', zegt Van den Driessche. 'Elke politicus wordt overstelpt met vragen van burgers die niet onder hun contract met leverancier X uitgeraken of niet weten hoe en waar ze terecht kunnen met klachten. En wij weten zelf niet naar wie ze door te sturen.'

Later wordt bekend hoe, waar en wanneer de ombudsmannen bereikt kunnen worden.

Foto: Gerard Mestrallet, de topman van GDF Suez


De winst van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro

De operationele winst (EBITDA) van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro, een stijging van 21,7%. Dat staat in de gedetailleerde jaarrekeningen van de energiemultinational Suez, het moederbedrijf van Electrabel.
Suez betaalt minder belastingen dan ooit tevoren. Terwijl de consumenten 21% BTW op hun energie aangerekend krijgen, komt Suez er veel goedkoper van af. De energiegigant betaalt 11,3% belastingen op haar winsten.
De aandeelhouders van Suez doen een goede zaak. De dividenden stegen met 70% op 3 jaar tijd. In 2007 keerde Suez maar liefst 1,96 miljard euro uit aan de aandeelhouders. Daar bovenop werden ook nog eens voor 1,15 miljard euro eigen aandelen ingekocht. In totaal krijgen de Suez-aandeelhouders 3,11 miljard euro uitgekeerd.

Bron: PVDA-nieuws

- video filmpje ElectraBrol te bekijken
- Energiecampagne - Petitie - Brochure - Getuigenissen - Energieplan - Electrabel files
- Verander van leverancier in Vlaanderen
- Verander van leverancier in Brussel
- Klachtenformulier om klacht in te dienen bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling
- Petitie Testaankoop voor een collectieve vordering
- Testaankoop - 'klachten electrabel'
- Vlaamse Ombudsdienst

Uw klacht over Electrabel: electrabel.klachten@web.nl

Vrijwilligers gezocht om de tientallen klachtbrieven te beantwoorden !

22:42 Gepost door agora in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ombudsman energie corruptie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.