24-08-09

Zaak Fortis

Rechter Schurmans dient nieuwe klacht in

BRUSSEL - Raadsheer Christine Schurmans van het Brusselse hof van beroep dient opnieuw een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen haar twee collega’s van de 18de kamer van het Brusselse hof van beroep en tegen voorzitter Guy Delvoie van dat hof.

Ze dient de klacht in wegens belaging, schriftvervalsing en schending van het beroepsgeheim.

Tijdens de behandeling van het beroep tegen de verkoop van Fortis aan BNP Paribas stond Schurmans lijnrecht tegenover haar collega’s Mireille Salmon en Paul Blondeel. Ze heeft nu beslist een klacht met burgerlijke partijstelling in te dienen tegen beiden. Ook voorzitter Guy Delvoie van het Brusselse hof van beroep wordt in de klacht betrokken.

Delvoie is intussen voorgedragen als rechter bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Als hij wordt benoemd, maakt hem dat diplomatiek onschendbaar. De klacht is een nieuwe stap van Schurmans, die in maart ook al klacht indiende tegen haar collega’s wegens valsheid in geschrifte en schending van het beroepsgeheim. Dat onderzoek is afgerond en het parket-generaal heeft Blondeel en Salmon buiten vervolging gesteld.

De nieuwe klacht doorkruist deze beslissing. Schurmans behoudt met deze démarche ook inzage in het onderzoeksdossier. Intussen blijft haar verzoekschrift bij het Europees Hof van de rechten van de mens gehandhaafd.

De Standaard, vrijdag 21 augustus 2009, Bron: knack, DS,  Auteur: svh, me

07:28 Gepost door agora in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

reacties
Op 22 augustus 2009 omstreeks 12u40, zei Bob Meert:

Dat er binnen de magistratuur hier en daar een scheve schaats gereden wordt, is niets nieuw. Het gebrek aan controle daarop en de onmogelijkheid om b.v. een rechter terecht te wijzen, zeker als het gaat over een geveld vonnis of arrest, doet de arrogantie en normvervaging alleen maar toenemen. Maar wat met de persoon die daardoor ten onrechte wordt veroordeeld en in de gevangenis terecht komt? Wel,in België blijft die man zitten. Zelfs wanneer het voor iedereen duidelijk wordt dat er fouten gemaakt zijn. Het gerecht zet nooit eigen fouten zelf recht. Erger nog: die rechter blijft meestal in functie. Het is niet mogelijk om een rechter te beoordelen op de inhoud van een vonnis. Heeft iemand de moed om DAAR een debat over te voeren?!


Op 22 augustus 2009 omstreeks 15u18, zei Jan Breydel:

Aan Bob Meert : absoluut gelijk, Bob. We zijn in de huidige rotte toestand verzeild door opeenvolgend geknoei en inertie van alle MvJs, de huidige wollige koster uit Kortrijk inbegrepen. Snoeiwerk is nu totaal ontoereikend geworden. We hebben bulldozers nodig...

Gepost door: Morkhoven | 24-08-09

De commentaren zijn gesloten.