02-02-15

Belgische Spoorwegen: Infrabel is zelf verantwoordelijk voor spoorlopers

spoorlopers

Infrabel is met een bewustmakingscampagne gestart omtrent de zogenoemde 'spoorlopers'.

Deze campagne komt niet alleen rijkelijk te laat maar verhult tevens dat Infrabel voor een groot deel zelf verantwoordelijk is voor treinvertragingen en het spoorlopen dat vorig jaar aan 9 mensen het leven kostte.

Oorzaak hiervan is de slechte of onbestaande signalisatie rond het spoorwegnetwerk. De wegen en terreinen rond het spoorwegnetwerk zijn meestal niet afgesloten voor het publiek (waaronder ook spelende kinderen) en er staan geen waarschuwingsborden.  De wegen die voor iedereen toegankelijk zijn en de vroegere fietsroutes vlakbij de sporen, blijken soms onverwacht dood te lopen zodat men verplicht is om zich een uitweg te zoeken.

------------------------

2.2.2015

'Bijna 63.000 minuten vertraging door spoorlopers'

Ondanks een bewustmakingscampagne is het aantal mensen dat naast of op de treinsporen loopt vorig jaar gepiekt. Dat bericht De Standaard.

Volgens spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zijn vorig jaar 509 gevallen van ’spoorlopen’ geteld. Dat zijn er meer dan de 477 van 2013 en de 478 van 2012.

Net als vorig jaar kostte het spoorlopen aan negen mensen het leven. Er vielen ook zeven zwaargewonden. ‘Spoorlopen is levensgevaarlijk en wettelijk verboden’, waarschuwt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.

Spoorlopen leidt niet alleen tot menselijk leed. Het resulteert ook in een lawine van vertragingen. Uit berekeningen van Infrabel blijkt dat het voor 2014 om 62.741 verloren minuten gaat, of bijna drie uur per dag.

Om het hoge aantal spoorlopers te doen dalen, installeert Infrabel de komende maanden nog struikelmatten aan tientallen overwegen. Ook het afsluiten van plaatsen waar mensen zich vaak op de sporen wagen, wordt voortgezet. Nieuw zijn de lespakketten die verdeeld worden aan scholen in de buurt van spoorlijnen.

23-12-14

Marokkanen en homofilie

Marokkanen in Amsterdam

Heel wat Marokkanen zitten met een ernstig probleem. Zoals bij het katholicisme het geval is, zorgt hun geloof ervoor dat zij een dubbel leven leiden...

-----

Carim Bouzian is voorzitter van Jong Agalev in Antwerpen. Als jonge homo van Marokkaanse afkomst komt hij onder meer op voor de aanvaarding van homoseksualiteit onder moslims. Daartoe startte hij een affichecampagne op waarbij twee homojongens en twee lesbische meisjes getoond worden. Niets aan de hand zou je denken, maar de link met de islam schoot bij veel moslims in het verkeerde keelgat. Extreme moslims uitten zelfs doodsbedreigingen aan het adres van Carim Bouzian. Hij wil echter doorgaan en vooral een open gesprek rond dit thema in de moslimgemeenschap op gang brengen. Voor Liberales reden genoeg voor een interview over islam, de homoliefde en de situatie van allochtonen in ons land. Liberales: Waarom voer je deze strijd? Omdat je het zelf belangrijk vindt om islam en homoseksualiteit te verzoenen of omdat je de verdrukking van homo’s in de moslimgemeenschap wil wegwerken?

Carim Bouzian: Ik bepaal natuurlijk niet wat de koran zegt, hé. Ik kan alleen maar vaststellen dat heel wat theologen stellen dat in de koran homoseksualiteit niet wordt bestraft. Enkel ‘sodomie’, neuken langs achter dus, is verboden. En dat is niet beperkt tot homoseksuelen, dat verbod geldt voor iedereen.

Liberales: Zoals in bepaalde Amerikaanse staten nog steeds een verbod geldt op anale seks zonder meer?

Carim Bouzian: Ja, het gaat in de koran daarover en je kan dat dus niet verengen tot homoseksualiteit. En wat de verzoening van homoseksualiteit met de islam betreft: ik wil alleen de imams oproepen hun verantwoordelijkheid op te nemen en te zeggen wat er werkelijk in de koran staat en niet allerlei verschillende interpretaties te geven zolang het maar niet over heterokoppels gaat. Dat is dus mijn bedoeling. Ik wil dat jongeren worden voorbereid op zulke zaken binnen de moskee, dat daar al eens over gesproken wordt en dat desnoods respect wordt aangeleerd i.p.v. ze te laten denken dat het een ziekte is of dat ze hiervoor iemnd mogen steningen.

Liberales: Dus je hebt vooral het lot van de homo’s binnen de moslimgemeenschap op het oog of is het ook vanuit een persoonlijk geloof dat je dit doet?

Carim Bouzian: Nee, ik heb eerder het lot van homo’s die met dat probleem worden geconfronteerd op het oog. Ik wil hen helpen en ervoor zorgen dat er niet meer zo extreem wordt gereageerd.

Liberales: Kan men dan tegelijk moslim en homo zijn?

Carim Bouzian: In principe wel, zolang je maar geen sodomie pleegt. Maar wat is de grootste zonde? Binnen de islam komt het erop neer dat zwijgen een heel zware zonde is. Als je de boodschap van je overtuiging niet naar buiten brengt dan is dat een grote zonde. Je kan niet in gemoedsrust leven als je zwijgt. Je kan de islam niet met liefde hanteren als je weet dat over je geloof een andere interpretatie wordt gegeven en je zwijgt.

http://www.liberales.be/interviews/bouzianhomo

12-12-14

Werkt de Vlaamse schrijver Tom Lanoye voor de Staatsveiligheid ?

staats onveiligheid

We kregen het volgende onozele bericht van de Klantendienst van Skynet (Belgacom) dat we gelukkig lazen vooraleer er mogelijks problemen ontstonden.  Of het moest zijn dat het een fake-bericht is. De naam in het bericht werd vanzelfsprekend veranderd.  Men weet maar nooit...

Geachte blogbeheerder,

Hierbij verzoeken we op vraag  van betrokkene zijn commentaar te verwijderen.

zie info laatste commentaar onderaan de pagina

Wij kijken donderdagochtend na of dit werd gedaan.

Met vriendelijke groeten,

http://diversdiverse.skynetblogs.be/archive/2007/04/05/belgische-staatsveiligheid.html

ik ben geboren en getogen in belgie ben van marokaanse afkomst
heb goede kennis van nederlands, engels, frans, arabisch wil zelf bijstuderen en
ben heel geintereseert om bij de belgische staatsveiligheid te werken
ik zou al het mogelijke doen voor een veilig land of wereld
momenteel werk ik voor mijn eigen gemeente sportdienst
ben sportief ingesteld graag zou ik wat info willen i.v.m hoe ik
in contact kan komen om bij staatstveiligheid te werken.

vriendelijke groeten

Cha tuf.

Gepost door: cha tuf | 21-09-11

-----------------------------------------------------------

PS. De man links op de foto lijkt sterk op Tom Lanoye.  Zie het al in de kranten staan:  'Vlaamse schrijver Tom Lanoye werkte jarenlang voor de Staatsveiligheid die zijn boeken in het geheim verspreidde'

Het grappige in deze zaak is dat de Marokkaan reeds in 2011 voor de Staatsveiligheid solliciteerde als gevolg van een bericht dat reeds in 2007 in de krant De Morgen verscheen en waarin de Staatsveiligheid bekend maakte dat zij analisten nodig had.  Enkele dagen geleden kreeg de administratie van de blog 'Divers' plotseling maar een paar dagen de tijd om het drie jaar oude sollicitatiebriefje van de Marokkaan te verwijderen. Was de Marokkaan die nu vermoedelijk voor de Staatsveiligheid werkt, misschien betrokken bij de gevechten die volgden op de Nationale betoging van 6.11.2014 te Brussel waarvan de Antwerpse havenarbeiders uitsluitend de schuld kregen omdat men de slagkracht van de betoging en de daaropvolgende staking wou breken ? Het is  immers niet de eerste keer dat provokanten van de Staatsveiligheid, als zogenaamde anarchisten, met kasseien naar de provokerende ordediensten beginnen te smijten.

Hierbij volgt het bericht::

Belgische Staatsveiligheid

Staatsveiligheid zoekt twintig analisten

GebouwStaatsveiligheidSelor, het selectiebureau van de federale overheid, is op zoek naar twintig analisten voor de Veiligheid van de Staat. De kandidaten voor de job moeten een uitgebreide selectieprocedure doorlopen. Dat heeft Selor donderdag via een persbericht aangekondigd.

Een job als analist bij de Veiligheid van de Staat draait om de verwerking van gegevens afkomstig uit politieke en juridische instanties, internet, operationele diensten van de Veiligheid van de Staat en buitenlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Hoewel het een kantoorjob is, moeten de kandidaten wel bereid zijn om naar het buitenland te gaan.

"Wie van achter zijn pc België wil beschermen moet nu inderdaad z'n kans grijpen. Maar teveel kandidaten denken dat ze hier James Bond kunnen komen spelen", aldus Robin Libert, directeur Analyse bij Selor. Vanbinnen de kantoormuren moet een analist een kritische en discrete blik op de buitenwereld hebben, luidt het.

De kandidaten voor de twintig vacatures moeten een schriftelijke meerkeuzevragen beantwoorden over onder meer actualiteit, geopolitiek, hedendaagse geschiedenis en Belgische en supranationale instellingen. Er is ook een schriftelijke analyse-oefening en een persoonlijkheidstest voorzien. Een interview met de sollicitanten is het vierde luik van de selectieprocedure. (belga/dm)

De Morgen - 5/04/2007

tom lanoye.jpg
Tom Lanoye

08-12-14

Kindermisbruiken: Blogs van de Werkgroep Morkhoven werden gecensureerd

Marcel Vervloesem 1.jpg

De skynet-blogs van de Werkgroep Morkhoven werden een paar dagen geleden weer even geblokkeerd.

Een berichtje over de vermoorde Béatrice wiens polsen waren vastgebonden en die een touw rond haar nek had, was onmogelijk op de blogs te publiceren. Ook een berichtje over de Facebook-censuur (zie voorgaande bericht), werd geblokkeerd. 

De Morkhoven-blogs werden ook in het verleden herhaaldelijk geblokkeerd en gecensureerd.

In 2005 eiste een aanklager van Morkhoven-activist Marcel Vervloesem in een petitie die hij door zijn vrienden liet tekenen, dat de Werkgroep Morkhoven van het internet zou verwijderd worden. Omdat hij een bestuurslid was van de Sp.a te Herentals wist hij ervoor te zorgen dat zijn nietszeggende petitie, op de agenda van de Herentalse gemeenteraad kwam te staan. De Herentalse burgemeester Jan Peeters (kamerlid Sp.a, in de jaren '90 onder het vice-voorzitterschap van Elio Di Rupo staatssecretaris en minister van Veiligheid) zei toen dat hij de petitie 'aan de juridische dienst van de gemeente' zou voorleggen.

Vorig jaar werd het gezin van Marcel Vervloesem's dochter met 3 minderjarige kinderen door voornoemde aanklager en zijn neefje maandenlang geterroriseerd. Het gezinnetje werd voortdurend geplaagd met doodsbedreigingen en er werden brandbommetjes naar het huis gegooid die zich door het dak van de veranda boorden. Een buurman die tussenbeide wou komen, kreeg een mes op de keel gezet. De dochter van de activist werd ook het slachtoffer van een aanslag. Die gebeurde door middel van een snelrijdende auto die in volle vaart vanuit een tegenovergestelde richting kwam en plotseling van baanvak veranderde waarbij hij zijn koplampen aanstak. Een inspecteur van de politie Neteland (aanklager zetelt in het bestuur van de lokale politieraad Neteland) wou geen proces-verbaal opmaken van de aanslag 'omdat de nummerplaat van de auto niet was genoteerd'. Tijdens de maandenlange terreur waarbij de Turnhoutse justitie niet optrad, werden alle skynet-blogs van de Werkgroep Morkhoven versleuteld en verdwenen de webpagina's een na een van het internet. De Werkgroep Morkhoven diende ondermeer een klacht in bij oud-premier Di Rupo, oud-minister van Binnenlandse Zaken J. Milquet en oud-justitieminister A. Turtelboom die allen het zogenaamde Veiligheidscontract van de Burger hadden getekend. 
Turtelboom maakte er zich af met de woorden dat 'het principe van de scheiding der machten haar niet toeliet om haar politieke verantwoordelijkheid op te nemen'. Maar Turtelboom had uitgerekend procureur Jan Poels van de Turnhoutse justitie tot kabinetschef benoemd. De Turnhoutse justitie vervolgde Marcel Vervloesem jarenlang om de kinderpornozaak Zandvoort in de doofpot te stoppen... 

Nog even vermelden dat Turtelboom ook niet wenste in te gaan op het verzoek van de Werkgroep Morkhoven om een 30-tal processen-verbaal van zedenfeiten met jongetjes die er van voornoemde aanklager bestaan, te laten onderzoeken.

Begin van dit jaar lekte een Borgerhoutse wijkagent aan mijn huisbaas waarmee ik problemen had, uit, dat ik 'geseind' stond waardoor ik in een negatief daglicht werd geplaatst.

Bij een identiteitskontrole door de politie van Mortsel die enkele weken later plaats had, werd ik vanwege de seiningen (want er waren meerdere seiningen waarvan ik niets afwist), een hele nacht lang in een politiecel opgesloten.  Het betrof hierbij waarschijnlijk de cel waarin een tiental jaren geleden Jonathan Jacob door enkele angenten van de speciale interventiebrigade werd doodgeslagen. De opsluiting was volslagen zinloos omdat mijn adres bekend was en ik mij gewoon op het politiebureau had kunnen komen aanbieden.

Bij de ontseining bij de politie van Borgerhout (die correct verliep) kwam ik te weten dat de seining het gevolg was van enkele klachten wegens 'laster en eerroof' van voornoemde aanklager en zijn vriend-politieinspecteur bij de Politie Neteland (Herentals).

Ik had er op mijn blogs immers herhaaldelijk op aangedrongen dat de 30 PV's van zedenfeiten met jongetjes en de betrokkenheid bij de maandenlange terreur van voornoemde aanklager, grondig zouden onderzocht worden.  Ik vroeg ook een onderzoek naar het feit dat de politieinspecteur de klacht inzake de aanslag niet had willen noteren.

Jan Boeykens, Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven - Gepubliceerd op Facebook 'Werkgroep Morkhoven'

Kindermisbruiken: Facebook censureert

Manuel Schadwald.jpg

Enkele dagen geleden maakte ik op de Facebook van Marcel Vervloesem die zopas door het Hof van Beroep te Antwerpen werd vrijgesproken (wat uitzonderlijk is), mijn beklag over het feit dat Facebook weer berichten deed verdwijnen. 

Zo verdwenen de documenten over het zeiljacht Apollo waarop de Duitse verdwenen jongen Manuel Schadwald regelmatig deelnam aan plezierreisjes voor pedofielen, van de FB-pagina van Marcel Vervloesem en de Werkgroep Morkhoven.

Alles wijst opnieuw in de richting van de Belgische justitie die de berichtgeving rond de in de doofpot gestopte kinderpornozaak Zandvoort wil censureren en die blijkbaar van Facebook de toelating heeft gekregen om bepaalde berichten te verwijderen.

Enkele maanden geleden verdwenen ook alle video's die de RTBF-medewerker José Dessart over de kinderpornozaak Zandvoort maakte, van Facebook.

Jan Boeykens, Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

24-03-13

Hoofdcommissaris politie betrapt op rijden onder invloed

Politie.Hoofdcommissaris Steven De Smet.jpg

Hoofdcommissaris Steven De Smet betrokken in ongeval

De Smet na ongeval betrapt op rijden onder invloed 

22 maart 2013

Hoofdcommissaris Steven De Smet is donderdagnacht met een dienstwagen van de Gentse politie betrokken geraakt bij een aanrijding in het centrum van Gent. Een ademtest na het ongeval wees uit dat De Smet onder invloed achter het stuur zat. Hij had iets te veel gedronken.

Het ongeval gebeurde om 00u30 in de nacht van donderdag op vrijdag. De Smet zat alleen in een dienstwagen en botste met een andere wagen met drie inzittenden op het kruispunt van de Leeuwstraat met de Olifantstraat, in de buurt van het Muinkpark.

De Smet raakte niet gewond. De drie inzittenden van de andere wagen liepen lichte verwondingen op aan het hoofd. Na het ongeval moest De Smet een ademtest afleggen. Daaruit bleek dat De Smet licht geïntoxiceerd achter het stuur zat. Hij had iets te veel gedronken.

Het rijbewijs van de hoofdcommissaris werd niet ingetrokken. Maar hij kreeg wel een tijdelijk rijverbod van zes uur.

De Smet maakte donderdagavond op Twitter bekend dat hij in het Marriot-hotel op de Korenlei een lezing moest geven over De Nieuwe Politie, het boek dat hij onlangs gepubliceerd heeft.

De Smet zelf bevestigde de feiten ondertussen op Twitter. 'Shit Happens', tweette hij vrijdagmiddag. De hoofdcommissaris zit duidelijk verveeld met de affaire. 'Oprechte verontschuldigingen aan iedereen', liet hij nog weten op het sociaal netwerk.

De Smet is niet de eerste Gentse politieman die in geïntoxiceerde toestand betrokken raakt in een ongeval. Toenmalig korpschef Peter De Wolf botste in 2009 met een dienstwagen tegen een geparkeerde auto aan de Watersportbaan. Ook Marc Guillemin, een van de kanshebbers om De Wolf op te volgen, werd in 2010 betrapt op rijden onder invloed.

Steven De Smet werd in december nog vrijgesproken voor het schenden van zijn beroepsgeheim. 'Ik denk dat ik mijn oude job terug op kan nemen', reageerde hij toen na de uitspraak.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130322_033

10-11-12

Nieuws over sp.a Herentals

cd.roms.Zandvoort.jpg

Dichtdekken van kindermisbruiken en internetproblemen

De vzw Werkgroep Morkhoven heeft altijd problemen gehad met het internet.

Enkele jaren geleden circuleerde er in de wijk Koninkrijk te Morkhoven waar dat Morkhoven-activist Marcel Vervloesem toen nog woonde, een petitie waarin de verbanning van de aktivist uit Morkhoven en de verwijdering van de website van de vzw Werkgroep Morkhoven van het internet, geëist werd. Dat gebeurde zelfs enkele jaren alvorens Marcel Vervloesem, na een jarenlange media-campagne, definitief veroordeeld werd.

De petitie die amper door tien mensen was getekend, werd via het Herentalse OCMW-raadslid Marleen Diels (CD&V) uit Morkhoven, op de politieke agenda van de Herentalse gemeenteraad geplaatst.

Burgemeester Jan Peeters (sp.a) zei dat hij, 'omwille van de goede naam van Herentals en omstreken, wel oren had' naar de in de petitie gestelde eis. Hij zei ook dat hij de eis tot de verwijdering van de Morkhoven-website van het internet, aan de juridische dienst van de gemeente Herentals zou overmaken.

Victor Vervloesem, de man die als zogenaamd slachtoffer van sexueel misbruik door zijn halfbroer Marcel Vervloesem, als eerste naar de pers (Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws) stapte en die de contactpersoon was voor een rechtstreekse VTM-uitzending waarin 'andere slachtoffers van Marcel Vervloesem' getuigden, zetelt samen met burgemeester Peeters reeds jarenlang in het Herentalse sp.a-bestuur. 

Hij woont tevens in de wijk (Koninkrijk) van waaruit Marcel Vervloesem tenslotte uit zijn woning van de Geelse Huisvesting werd gedreven. Als bestuurslid van de Geelse Huisvesting, betrekt hij zelf een sociale woning van de Geelse Huisvesting.

Tijdens het media-proces tegen zijn halfbroer Marcel, waaraan hij actief meewerkte, werd hij tot OCMW-raadslid benoemd. 

In 2006 wist hij het met een honderdtal stemmen tot gemeenteraadslid van Herentals te schoppen.

Nadat hij was aangesteld tot voorzitter van de Herentalse commissie voor Veiligheid en Politie, werd hij aangewezen tot gemeente-vertegenwoordiger in de intercommunales PIDPA en CIPAL.

Inmiddels is hij ook een lid van de Politieraad regio Neteland geworden waarvan de Herentalse burgemeester Jan Peeters de voorzitter is. Alleen de burgemeestersjerp ontbreekt hem nog.

Door de onvoorwaardelijke steun aan Victor Vervloesem die in een 30-tal processen-verbaal betreffende zedenfeiten met jongetjes werd vernoemd, is de sp.a één van de belangrijkste verantwoordelijken voor het dichtdekken van de kinderpornozaak Zandvoort.

De vzw Werkgroep Morkhoven vermoed dan ook dat er binnen de sp.a een aantal kindermisbruikers actief zijn.

Nog een pikant detail: Victor Vervloesem trad enkele jaren geleden in het huwelijk met zijn vriend. De man is natuurlijk vrij te doen wat hij zelf wil en de vzw Werkgroep Morkhoven heeft geen enkel vooroordeel ten opzichte van de homo's en lesbiennes binnen en buiten de sp.a.

Maar het is mogelijk dat er binnen de sp.a meerdere mensen zijn die niet weten dat vanaf 1 mei 1990, de grens tussen minderjarigen en volwassenen in België is vastgesteld op de leeftijd van 18 jaar...

Jan Boeykens, voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

--

PS. Sp.a kamerlid Maya Detiège vroeg ons, na toezending van onze informatie, 'geen mails meer te zenden'. Wij begrijpen de gevoeligheid voor dit thema bij de sp.a-mandatarissen. Detiège gaat echter voorbij aan het feit dat de sp.a jarenlang gezwegen heeft over voornoemde zaak, wat heel wat leed bij de kinderporno-slachtoffers en bij de vrienden en familie van Marcel Vervloesem veroorzaakte. De struisvogelpolitiek van Detiège is dan ook volledig misplaatst. (maya.detiege@dekamer.be)

16:50 Gepost door agora in Actualiteit, Sp.a Herentals | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-11-12

Doofpotten Justitie: Problemen met Weblog Nederland

wakker.Weblog.Nederland.wnl.jpgWe ontvingen het volgende bericht van Weblog Nederland:

van: www.weblog.nl wordpress@app-002.sanoma.auctollo.net

aan: Werkgroep Morkhoven

datum: 3 november 2012 19:30

onderwerp: [Mijn weblog] Please moderate: "ARCHIEF: OCMW Antwerpen - Onderzoek oplichting"

verzonden door: app-002.sanoma.auctollo.net


A new comment on the post "ARCHIEF: OCMW Antwerpen - Onderzoek oplichting" is waiting for your approval

http://doofpottenjustitie.weblog.nl/pers/archief-ocmw-ant...

Approve it: http://doofpottenjustitie.weblog.nl/

Trash it: http://doofpottenjustitie.weblog.nl/

Spam it: http://doofpottenjustitie.weblog.nl/

Please visit the moderation panel.

----

We stelden vast dat het een fake commentaar was afkomstig van:

Author : barmost (IP: 127.0.0.1 , localhost)

E-mail : sintoxa@yandex.ru

URL    : http://darcon.ru/

Who is  : http://whois.arin.net/rest/ip/127.0.0.1

DKIM-Signature: v=3D1; a=3Drsa-sha256; c=3Drelaxed/relaxed

---

We probeerden van de gelegenheid gebruik te maken om opnieuw op deze blog te publiceren, wat onmogelijk bleek. We schreven dus naar Weblog Nederland:

van: Werkgroep Morkhoven

aan: "www.weblog.nl" <wordpress@app-002.sanoma.auctollo.net>

datum: 3 november 2012 21:34

onderwerp: Re: [Mijn weblog] Please moderate: "ARCHIEF: OCMW Antwerpen - Onderzoek oplichting"

'Bedankt. Probleem: hoe kan ik een nieuw bericht op deze blog publiceren ?

---

Op 4 november 2012 ontvingen we het volgende bericht:

This is an automatically generated Delivery Status Notification

THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.

YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.

Technical details of temporary failure:

The recipient server did not accept our requests to connect. 

Delivery to the following recipient has been delayed:

wordpress@app-002.sanoma.auctollo.net

 

(Er waren problemen met de publicatie van dit bericht)

28-10-12

Ernstige vragen over Sp.a Herentals

Peeters.Jan.Sp.a.Herentals.png

Verkiezingen 2012 Herentals

In Herentals gaat de Sp.a ('Sociaal', 'progressief', 'Alternatief') opnieuw in zee met haar CD&V-spitsbroeder. 

Jan Peeters (sp.a) blijft burgemeester.

Sp.a verloor veel stemmen. In 2006 haalde de partij nog 32,6 procent, goed voor 11 zetels.  Door de N-VA-score van 24,7 procent, is zij terugevallen op 8 zetels.

De vzw Werkgroep Morkhoven stelt zich al jarenlang vragen over Sp.a Herentals en burgemeester Jan Peeters omwille van hun onvoorwaardelijk steun aan het Herentalse Sp.a-bestuurslid Victor Vervloesem.  Victor Vervloesem is immers de man die de klachten tegen zijn halfbroer, de Morkhoven-aktivist Marcel Vervloesem, organiseerde.

Door het meer dan 10-jaren durende media-proces tegen Marcel Vervloesem dat op de klachten van Victor Vervloesem en zijn jongere vrienden volgde, werd de kinderpornozaak Zandvoort dichtgedekt.

Over Victor Vervloesem die onlangs in het huwelijk trad met een andere man (wat hij vrij is om te doen), bestaan er zo'n 30 processen-verbaals van zedenfeiten met jongetjes die in tegenstelling tot de klachten tegen de Morkhoven-aktivist, nooit onderzocht werden.

Victor Vervloesem zetelt reeds jarenlang in het bestuur van de Geelse Huisvesting dat besliste om Marcel Vervloesem en een bevriend gezin, uit hun sociale woning te zetten.

Bij de aanvang van het media-proces tegen zijn halfbroer, werd hij benoemd tot OCMW-raadslid.

Enkele jaren geleden wist hij het met 119 voorkeurstemmen tot gemeenteraadslid van Herentals te schoppen waarin hij thans twee intercommunales vertegenwoordigt en tot voorzitter van de Commissie Veiligheid en Justitie werd benoemd. 

De vzw Werkgroep Morkhoven wenst klaarheid in deze zaak en schreef Sp.a-voorzitter Bruno Tobback terzake. Dat komt omdat haar schrijven aan Sp.a-ministers en mandatarissen van de afgelopen jaren, onbeäntwoord is gebleven.

Foto: De Herentalse Sp.a-burgemeester Jan Peeters

-----

Victor.Vervloesem.sp.a.Herentals.jpg

'De kandidaten van sp.a-Herentals danken de kiezers voor het gestelde vertrouwen'

15.10.2012

Vannacht, na lang  wachten op de verkiezingsuitslag, hebben sp.a en CD&V, besloten om voor de volgende legislatuur samen te werken aan een stevig beleid voor Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Onder leiding van burgemeester Jan Peeters zullen beide partners op basis van volledige gelijkwaardigheid  hun  bestuursakkoord uitwerken.

http://herentals.s-p-a.be/nieuws/bedankt-kiezers-2/

Foto: Victor Vervloesem

17:09 Gepost door agora in Actualiteit, Sp.a Herentals | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-12

Ook verkiezingen voor Brusselse kiekenfretter

Brusselse.kiekenfretter.jpg

22.9.2012

Geachte Heer Verhofstadt,

Omdat de Open VLD zich de ‘Partij van de Vrijheid’ noemt en Annemarie Turtelboom thans de minister van justitie is, heb ik u verschillende malen over de schandalige en mensonterende opsluitingen van Marcel Vervloesem van onze vereniging geschreven.

U was ook diegene die ons destijds schreef dat hij zich ‘diep geschokt’ voelde door het kindermisbruik in de kinderpornozaak Zandvoort.

Marcel Vervloesem heeft al jarenlang een contactverbod met mij terwijl ik de voorzitter ben van de vzw Werkgroep Morkhoven waarvan hij nog steeds bestuurslid is.

Wij kennen elkaar ook al 30 jaar lang van onze akties en als vriend ben ik hem door dun en dik blijven steunen.

Ik ging hem ook iedere week bezoeken in de gevangenissen van Turnhout en Brugge alwaar hij twee jaar opgesloten was.

Ik vind dat dit contactverbod moet opgeheven worden en schreef daarvoor ook een Open brief aan Turtelboom die met een nietzeggend mailtje beäntwoord werd.

Omdat u zich een ‘anti-rechtse democraat’ noemt alhoewel u niet eens de moeite deed om mij te antwoorden, reken ik op uw tussenkomst in deze zaak.

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,

Jan Boeykens
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis
werkgroepmorkhoven@gmail.com

14-05-12

Kinderpornozaak Zandvoort: Turnhoutse rechters willen Marcel Vervloesem liquideren

Omzendbrief media, Ministerie Justitie,

'Experte' tool in handen Raadkamer Turnhout?

Toen de advocate van Marcel Vervloesem het lang verwachte verslag van'experte' Theuns eindelijk onder ogen kreeg, moest ze gaan zitten.
Hallucinant benadert amper de omschrijving van een 40 bladzijden lang, nu al, omstreden verslag.

De verklaringen die Dimitri V. afgelegd heeft, zijn doorspekt met leugens maar volgens de 'experte' is dat een normaal verschijnsel om zijn verhaal van vermeende "aanranding" wat aan te dikken. Verder bekent Dimitri tov de 'experte' dat hij, voordat hij zijn aanklacht tegen Marcel Vervloesem indiende, eerst alles over Marcel op internet opgezocht had.  Zaken die door de politie vastgesteld werden als 'onmogelijk', zijn volgens het oordeel van de 'experte' normaal, zoals onder andere een bulex die op een totaal andere plaats hangt dan door Dimitri aangegeven. In het onderzoek een belangrijk 'detail'.

Dimitri V. heeft Marcel Vervloesem, en zijn buurman, van 'ontvoering' beschuldigd en daar zelfs een rapsong over gemaakt. De ontvoering is mee opgenomen in het gerechtelijk dossier. Deze morgen werd via het nieuws bekendgemaakt dat in Nederland twee mannen opgepakt werden in de ontvoerings- en verkrachtingszaak die Dimitri zich eigen gemaakt had in zijn aanklacht tegen Marcel!.. Van fantasie gesproken! http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/article/detail/143681...

Marcel en zijn buurman zijn in deze nooit verdachten geweest trouwens… maar 't werd dus wel mee opgenomen in het gerechtelijk dossier. De rapsong vindt u nog altijd hier:
http://www.youtube.com/watch?v=ALcAI0jU_4A
De vrouwenstem is van Turnhouts Substituut-procureur des Konings en parketwoordvoerdster Inge Delissen die over Marcel Vervloesem mocht oordelen op 27 april 2012?!.. Is dat allemaal normààl?!

In verschillende berichten tussen Dimitri en zijn nichtje, dreigt Dimitri ermee haar te zullen treffen op alle mogelijk manieren, de rapsong die hij zou gaan maken, was daar één van zei hij. Het 'gesprek' begint ermee dat zijn nichtje hem niet gelooft aangaande wat Marcel Dimitri aangedaan zou hebben waarop hij: 'maar ja als jij mij niet gelooft, kan ik even goed naar de flikke gaan aangeven da jij ook misbruikt bent maar dat je het niet durft te melden'. Als zij daarop reageert dat daar niets van aan is, zegt hij: 'da weet jij maar dat weten zij niet'. Wanneer zij dan zegt dat ze met Dimitri geen contact meer wil, zegt hij: 'als ik marcel tege kom maak ik hem af'. Als zij Dimitri voorhoudt, wat als ik met dit gesprek naar de politie ga, zegt hij tegen haar nog eens 'dan maak ik u af'. Daarna smeekt hij haar nog altijd om aan zijn kant van het verhaal te willen staan… 

Dit alles zit in het dossier, is geweten maar volgens psychiatrisch 'experte' Theuns normaal?! Want er werd zelfs geen aandacht aangeschonken!Alsof dat niet voldoende is, worden in het verslag stukken uit een ander dossier weergegeven, een dossier dat hier totaal niets mee te maken heeft. Er worden namen genoemd als Gregorio of Gregorie en iets van Linthe en andere… maar die staan totaal niet in verband met het dossier van Marcel Vervloesem. De 'experte' heeft dus twee dossiers door elkaar gehaald! Dat is blijkbaar nog zoiets dat voortdurend terugkomt in de zaak Marcel Vervloesem. Dossiers die vermengd worden met elkaar, dossiers waar stukken uit verdwijnen, bewijslast die verdwijnt?!

Het komt er dus op neer dat Marcel, de politie, de verdediging, getuigen en anderen in deze zaak allemaal totaal ongeloofwaardig zijn want ze worden door de fantasie van Dimitri Vervloesem buiten spel gezet. Maar Dimitri Vervloesem zélf is de geloofwaardige, ondanks de levendige 'fantasie'? Of is het gewoon niet aan die 'experte' om te oordelen over wat al dan niet verzonnen is? Volgens de 'experte' is Dimitri een heel goede jongen maar dat hij reeds bij de politie bekend staat wegens slagen en verwondingen, onder andere aan zijn moeder, diefstal, afslagen van andere jongeren en doodsbedreigingen, is ook een normaal verschijnsel om zijn verhaal van vermeende "aanranding" wat aan te dikken?! Dat hij in 2010 eveneens onterecht twee andere families van gelijkaardige en nog andere "feiten" beschuldigde, moet ook al een normaal verschijnsel zijn dan om zijn verhaal van vermeende "aanranding" wat aan te dikken?...

Gaat men nu de aanhouding van Marcel Vervloesem toch bevestigen op basis van een verslag van een blijkbaar overwerkte 'experte' die dossiers door elkaar haspelt en zelfs de politie ongeloofwaardig neerzet in deze? Overwerkt of tóch werkende in opdracht aangaande een vendetta die uitgevochten wordt tussen Jacobs/Van Der Flaas en Marcel Vervloesem? Was het daarom dat ze mogelijk gewoon twijfelde om het dossier in te leveren?.. Hoe zat dat weer met die pv's van verkrachte baby's in Amsterdamse kindercrèches die in Turnhout blijven plakken zijn en zo nooit bij de bevoegde instanties in Nederland terecht konden komen? Nochtans werden ze door Marcel Vervloesem wél aan Neufchâteau overgemaakt en van daaruit dus aan Turnhout… en toen… licht uit, ook voor véle baby's ondertussen…

Godelieve Vaesen
11 mei 2012

30-03-12

Open VLD ruimt aktievoerder uit de weg

turtelboom-schuld-van-impasse-ligt-bij-koning-en-di-rupo.jpgBrussel, 30.3.2012 - Marcel Vervloesem die de kinderpornozaken Temse-Madeira en Zandvoort onthulde en die door de Italiaanse en Portugese justitie destijds werd uitgenodigd, is nu alweer twee maanden lang in de gevangenis van Turnhout opgesloten. Dat gebeurde uitsluitend  op basis van een enkel verhaal in Het Nieuwsblad dat zelfs in het vonnis van de Antwerpse strafuitvoeringsrechtbank werd tegengesproken 

Marcel Vervloesem is kanker-, hart-, nier- en diabetespatiënt en zijn gezondheid gaat er dagelijks op achteruit.  

Volgens recente informatie werd de medicatie voor zijn suikerziekte, zoals in het verleden in de gevangenis van Turnhout al het geval was, hem gedurende een tiental dagen ontzegd.  

Vervloesem heeft ook een bloedverdunner nodig maar daar is geen enkele controle op in de gevangenis van Turnhout zodat hij een hersenbloeding riskeert.
 
De raadkamer van Turnhout die Vervloesem blijvend opsluit, bestaat voor een groot gedeelte uit dezelfde rechters (Vander Flaas, Jacobs,) die 11 jaar lang een media-proces tegen Vervloesem hebben gevoerd om de kinderpornozaak Zandvoort en een 30-tal zedenzaken van zijn aanklagende halfbroer V., die nauw met de Turnhoutse  justitie samenwerkt, dicht te dekken.
 
Justitieminister Turtelboom die de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef benoemde, werd geinformeerd over al deze feiten maar laat stilzwijgend begaan en  zorgt er ook voor dat het YouTube rapnummertje van Vervloesem's aanklager waarin de Turnhoutse parketwoordvoerdster optreedt en waarin Vervloesem en zijn buurman thans van 'ontvoering' en 'verkrachting' worden beschuldigd, gewoon op het internet blijft staan.
 
De minister profiteeert hierbij dankbaar van het feit dat Marcel Vervloesem een spreekverbod met de pers heeft dat hem vier jaar geleden door de Turnhoutse justitie per vonnis werd opgelegd. 

De minister weet ook dat het kleindochtertje van Marcel Vervloesem door middel van een reeks nachtelijke telefoons bedreigd werd door aanklager en dat er opnieuw stukken uit Vervloesem's dossier zijn verdwenen.
Zij lijkt dus deel te nemen aan een misdadig opzet, wat toch wel vreemd is voor een minister van justitie.  Er wordt vermoed dat de minister het moment afwacht waarop Marcel Vervloesem in de gevangenis van Turnhout aan ziekte en uitputting bezwijkt.

Foto: justitieminister Turtelboom (Open VLD) die met een zekere zelfvoldaanheid meewerkt aan het uit de weg ruimen van Marcel Vervloesem.  De Open VLD werd door ex-premier Guy Verhofstadt de 'partij van de burger' genoemd...
 
Marcel Vervloesem - gevangenis Turnhout 27.4.2010

1) kwaadaardige kanker – St H. Hart Lier – 2 keer

2) nieren – 5 keer – Sint Elisabeth Herentals

3) pancreas – 2 keer – 1x in H Hart te Lier, 1x in de UIA te Antwerpen

4) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 2 – H. Hart Lier -Sint Elisabeth Herentals

5) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 1 – UIA ziekenhuis Antwerpen

6) intensieve heelkunde, Fabiola Ziekenhuis Sambre Ville – StElisabeth Herentals – 11 keer

7) nierblok – Gasthuisberg Ziekenhuis Leuven – 2 keer

8. hartdisfuncties, operaties AZ Imelda Ziekenhuis Bonheiden – 3 keer

9) intensieve, diabetische blok – H. Hartziekenhuis Lier – 4 keer

10) nierblok – H. Hartziekenhuis Lier – 1 keer

11) hartkijkoperatie – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer

12) nierdyalyse – AZ Sint Jan Brugge – 5 keer

13) inwendige bloeding – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer

14) operatie kijkwonde – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer

15) chirurgische plaatsing nierdyalysebuisjes – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer

16) intensieve spoed, cardio – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer

17) intensieve spoed, bloedarmoede (leukemie) – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer

18) intensieve spoed, insulinecoma – Sint Elisabeth ZiekenhuisHerentals – 1 keer

19) hartoperatie – AZ Sint-Jan Brugge

20) moest op 14 mei 2009 wegens nieuwe hartproblemen tengevolge van ondermeer een gebrek aan medicatie en een gebrekkige behandeling, opnieuw met spoed in het AZ Sint Jan te Brugge opgenomen worden. De gevangenisdirectie gaf 1 dag voor dat de opname had moeten gebeuren, een negatief advies op basis van het rapport van de psycho-sociale dienst van de gevangenis van Brugge.

België zetelt met de Verenigde Staten en Noorwegen in de VN-Mensenrechtencommissie.

-------

Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Verdrag_voor_de_Rec...

Gevangenen:

http://gevangenen-prisonniers.skynetblogs.be/

Hoge Raad voor de Justitie, 'waakhond' van de Belgische justitie:

http://www.hrj.be/nl/index.htm

----

Aan: Liga Voor Mensenrechten, Fm_ Infojust Functional_mailbox (minister Turtelboom, VLD), Penitentiair Centrum voor Basisopleiding,eerstekamer.nl,kamer.n.va.be,klachten.vlaamseombudsdienst.be,kleintje.stelling.nl,redactie-i.telegraaf.nl,redactie.nu.nl,Redactie Het Vrije Volk,nelly.maes,Agnes Kantsp.nl, klacht.health.fgov.be,slachtofferhulp.cawdekempen.be,marleen.vanderpoorten.lier.be (VLD),hoofdredactie.demorgen.be, herman.decroo-desguin.be (VLD),Redactie van stopkindersex,pensioenminister.be (VLD), sabien.battheu (VLD),justitiehuis.brussel,justitieel.welzijnswerk, justitiehuis.leuven, justitiehuis.oudenaarde,julie.tieleman.progresslaw,guy.verhofstadt.europarl.europa.eu (VLD),guy.bono.europarl.europa.eu,huisvanan,karel.housen.bree.be,kamer@n-va.be, dagziekenhuis.azbrugge.be,walter.muls.dekamer.be

 

datum: 30 maart 2012 17:56

onderwerp: justitiminister Turtelboom helpt aktievoerder uit de weg ruimen

 

16-02-12

Opsluiting Marcel Vervloesem: Open brief aan justitieminister Turtelboom (2)

 

fedasil-wil-asielzoekers-weer-leefloon-geven-minister-turtelboom.jpgKinderpornozaak Zandvoort - Opsluiting van Marcel Vervloesem

Enkel vragen aan minister van justitie Annemie Turtelboom die voor een 'magistratuur zonder de minste zweem van partijdigheid' pleit...

1) Waarom zijn de rechters van de Raadkamer te Turnhout (Jacobs, Vander Flaas) die beslisten dat Marcel Vervloesem moet opgesloten blijven, toevallig de rechters die 12 jaar lang getracht hebben om  hem via een media-proces klein te krijgen ? 

2) Waarom wordt er geen onderzoek gevoerd naar de door de Hoge Raad van Justitie bevestigde verdwijning (en het niet toevoegen) van de ontlastende documenten en verklaringen in het gerechtelijk dossier van Vervloesem ?

3) Waarom maakten de rechters er zich van af met de woorden 'Gelet op het verleden en rekening houdende met de veiligheid, moet Marcel Vervloesem opgesloten blijven' ?  Waarom werd er geen rekening gehouden met de feiten en de verklaringen van ondermeer 2 mensen die door de 18-jarige aanklager van 'medeplichtigheid' werden beschuldigd (wat achteraf onjuist bleek te zijn) ?

4) Aanklager verklaarde tegenover de tabloid ' Het Nieuwsblad' dat er 'pornofoto's in de slaapkamer van Vervloesem hingen' (wat onjuist bleek te zijn).

5) Aanklager blijkt regelmatig mensen uit zijn omgeving aangeklaagd te hebben (ondermeer voor 'verkrachting') en zijn klacht terug te hebben ingetrokken.

6) Werd er voldoende onderzoek gevoerd naar het feit dat een 14-jarig vriendinnetje van aanklager twee maanden geleden tengevolge van het inhaleren van aanstekers-gas, in de vijver van het Turnhoutse justitiepaleis verdronken is ?  Werd aanklager in het verleden veroordeeld voor drugsgebruik of drugshandel ?

7) Aanklager beweerde dat Marcel Vervloesem zijn GSM had 'afgepakt' maar kort na zijn verhaal in Het Nieuwsblad, belde hij er de oudste kleindochter S. van Marcel Vervloesem zo'n 20 keren mee op.  Dat gebeurde 's nachts.  Hij dreigde S. ermee dat hij zou verklaren dat zij door haar grootvader 'verkracht' werd, indien zij niet aan 'zijn kant wilde staan'.  

8) De halfbroer van Marcel Vervloesem die contact bleek te onderhouden met aanklager en in 1998 als eerste met een verhaal naar Het Nieuwsblad stapte, verklaart in de tabloid Gazet van Antwerpen dat Marcel Vervloesem 'in de val was getrapt'.  Was er sprake van een opgezet plan ?  Werd er reeds onderzoek naar de klacht van Marcel Vervloesem's dochter in verband met de nachtelijke bedreigingen van zijn kleindochter gevoerd.  Werd Marcel Vervloesem's halfbroer verhoord inzake zijn merkwaardige uitspraken die  een betrokkenheid in deze zaak doen vermoeden ?

9) De politie moest wekelijks bij de moeder van aanklager komen omdat aanklager zijn moeder sloeg en de boel kort en klein sloeg. Aanklager beweerde dat zijn moeder hem verplichtte om bij haar 'in bed te kruipen'.  Werd er onderzoek gedaan in deze zaak ?

10) Vindt u het als minister van justitie normaal dat iemand vanwege een verhaal in de media als 'verkrachter' en 'aanrander' wordt bestempeld ? Wat vindt u van het rechtsbeginsel dat iemand onschuldig blijft zolang zijn schuld niet bewezen is ?  Moet dit afgeschaft worden ?

11) Wat vindt u van willekeurige beschuldigingen in de  tabloids ?  Houden zij al dan niet een gevaar in voor de 'democratische rechtsstaat' ? 

12) Waarom moet iemand tengevolge van verhalen en willekeurige beschuldigingen in de pers, gedurende 11 maanden opgesloten blijven ?  Was er geen sprake van een 'overbevolking van onze gevangenissen' ?

 

15-01-11

La Justice belge soutient les abus d'enfants

ActionPrisonBruges.jpgLA JUSTICE BELGE SOUTIENT LES ABUS D'ENFANTS

Marcel Vervloesem, membre du conseil de l'association 'Werkgroep Morkhoven', a été libéré il y a quelques mois.

Au 3.12.2010 la Justice belge a diffusé le message qu'il avait 'rompu avec l'association Werkgroep Morkhoven'.

Ce qui était incorrect parce que Marcel Vervloesem a été libéré sous conditions (inconstitutionnelles). Il a l'interdiction de contacter et parler: 1° la presse 2° les organisations qui luttent la maltraitance des enfants 3° ses amis de l'association Werkgroep Morkhoven qui l'ont visité pendant 2 ans au prison.

Il y a quelques semaines, la mère de Marcel était gravement malade. Elle a demandé aux enfants de se réunir. Mais le demi-frère de Marcel qui a, il y a quelques années, diffusé les rumeurs sur les 'abus sexuels' de Marcel à travers la presse, n'a pas envoyé un message à Marcel et sa fille. Marcel ne savait même pas que sa mère était décédée. Il n'a pas été invité aux funérailles.
Le demi-frère de Marcel qui a toujours été soutenue par la Justice, a motivé sa décision en disant que 'le ministère de la Justice avait imposé une interdiction de contact avec Marcel Vervloesem'.

Sur le demi-frère de Marcel, il y a 30 Procès-Verbaux d'infractions sexuelles avec des enfants (sans que la Justice les examine). Le ministre de la Justice belge qui est aussi responsable pour l'étouffement de l'affaire Zandvoort impliquant plus que 80.000 (!) d'abus sexuels d'enfants, est bien au courant de ces faits.

Pièce jointe: un document de l'affaire de la pornographie d'enfants de Zandvoort qui était caché par la Justice belge

zandvoort_viols_bebe_creche_b.gif

15-05-10

Soap


Supersuds


SOAP

The Israeli Minister Lieberman and his friends of Shin Bet who are speaking about 'Jewish' democracy and who accuse everybody of 'espionage', 'infiltration' and 'terrorism'...
It is the same soap.


A soap opera, sometimes called "soap" for short, is an ongoing, episodic work of dramatic fiction presented in serial format on television or radio. The name soap opera stems from the original dramatic serials broadcast on radio that had soap manufacturers such as Procter & Gamble, Colgate-Palmolive, and Lever Brothers as sponsors and producers. These early radio serials were broadcast in weekday daytime slots when mostly housewives would be available to listen; thus the shows were aimed at and consumed by a predominantly female audience.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Soap_opera)

Jan Boeykens on Droit Fondamental http://www.facebook.com/profile.php?id=100000757324550


14-05-10

Freedom of press - Free Ameer Makhoul !


Freedom of press - Free Ameer Makhoul !

http://prisoners-action-group.skynetblogs.be/
http://www.facebook.com/group.php?gid=115095168526586&v=wall

Jan Boeykens on 'Droit Fondamental'

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000757324550

08-05-10

The powers of financial capitalism


Jan Boeykens via Euro Yank:

www.youtube.com
The powers of financial capitalism had a far-reaching plan, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the ...

See The Entire Series at The Money Masters
http://www.youtube.com/user/merovinq911#p/u/41/lXb-LrVkuwM

See The Money Mastershttp://www.themoneymasters.com/
See How International Bankers Gained Control of America http://www.mailstar.net/money-masters.html

http://www.facebook.com/profile.php?id=1445480105
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000259332583

17:39 Gepost door agora in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: powers, financial capitalism |  Facebook |

DOOFPOT KINDERMISBRUIKEN


DOOFPOT KINDERMISBRUIKEN
LAAT ONS HET STILZWIJGEN OPNIEUW VERBREKEN!

Ik wil weten waarom de kinderpornozaak Zandvoort en het spreekverbod met de pers dat Marcel Vervloesem van onze vereniging in deze zaak sinds 2006, door middel van gerechtelijke vonnissen kreeg opgelegd, door de pers wordt doodgezwegen. 
Ik wil weten waarom het dossier Dutroux-bis waarin alle elementen werden gestoken die 'later onderzocht zouden worden', nu zonder verder onderzoek wordt gesloten.
Ik wil weten waarom het onderzoek inzake de verklaringen van Regina Louf niet heropend wordt nadat de rijkswachters Bille en De Baets niet schuldig werden bevonden aan manipulaties.
Ik wil dat het debat rond al deze zaken wordt heropend.
En gezien de kamerleden voldoende tijd hebben om te debateren over het boerka-verbod, zullen ze ook wel enige minuten vrij kunnen maken om deze zaken te bespreken.

Jan Boeykens on http://www.facebook.com/profile.php?id=1445480105&ref=ts

17:35 Gepost door agora in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: doofpot kindermisbruiken |  Facebook |

X1-getuige Regina Louf op facebook


X1-getuige Regina Louf uit de zaak Dutroux is op facebook

 on http://www.facebook.com/profile.php?id=100000921410979&ref=mf

17:31 Gepost door agora in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: regina louf, x1-getuige, zaak dutroux |  Facebook |

03-05-10

Burka and police uniform


boerka.vreugdeThe difference between a burka and a police uniform is not so great.A policeman cost us more money.

23:46 Gepost door agora in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: burka, police uniform |  Facebook |

'I love women with head scarves'


Jan Boeykens Head scarfs: Stop the climate of hate and terror!
I love women with head scarves, and they love me! We are free!
http://persvrijheid.skynetblogs.be/post/7859109/

 

When you look at the map of Palestine, you see what remains of Palestine. That is the real purpose of Israel. The only problem is the Palestinian people. Through deportations and so on (and with the approval of the American and Europe leaders), the Palestinian people can be massacred. The difference between Nazi Germany and Israel, is that Israel is much more sophisticated and finish her work.

----

Jan Boeykens Head scarfs: Stop the climate of hate and terror!
I love women with head scarves, and they love me! We are free!
http://persvrijheid.skynetblogs.be/post/7859109/


23:10 Gepost door agora in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: love, hate, head scarfs |  Facebook |

01-05-10

Regina Louf tekende de petitie 'Free Marcel Vervloesem'


Zandvoort_clientsfrancaisIk begrijp maar al te goed dat de problemen (anonieme telefoontjes, Internet, Facebook) waarmee we nu te maken hebben, enkel maar bedoeld zijn om ons te provoceren en het zwijgen op te leggen. Het ligt in dezelfde lijn als het spreekverbod met de pers dat men Marcel Vervloesem van onze vereniging sinds 2006 per vonnis heeft opgelegd. Dat spreekverbod werd door het hof van beroep van Antwerpen (waar de 7 kinderporno-cd-roms Zandvoort verdwenen die de Koning voor onderzoek had overgemaakt), weliswaar opgeheven wegens 'strijdig met de grondwet' maar dat bleek achteraf enkel comedie te zijn.

Het spreekverbod met de pers blijft tot de dag van heden gehandhaafd en het is daarom dat Marcel tijdens zijn intussen reeds 2 jaar durende gevangenschap, geen journalisten mocht spreken.

De kinderpornozaak Zandvoort met de 90.000 slachtoffertjes moest in de doofpot gestoken worden, vond de Belgische regering die zich, na de zaak Dutroux, geen schandalen inzake kindermisbruik meer kon veroorloven.

Ook Procureur Bourlet (zaak Dutroux) benadrukte tijdens zijn gesprek met Marcel dat de pers (die de verdachtmakingen tegenover Marcel tevens lanceerde) 'ten allen koste moest vermeden worden'. Nadat Bourlet schriftelijk garandeerde dat Marcel voor het overgedragen materiaal, niet zou vervolgd worden, maakte hij het op bevel van hogerhand aan de correctionele rechtbank van Turnhout over.

Het door Marcel aan Procureur Bourlet overgemaakte materiaal werd door het gerecht van Turnhout onmiddellijk gebruikt om Marcel wegens het 'bezit van kinderporno' te vervolgen en te veroordelen.

Ook in het vonnis van de strafuitvoeringsrechtbank wordt voortdurend herhaald dat Marcel niet met de pers mag spreken.

Het vonnis van het hof van beroep in Antwerpen waarin dit spreekverbod met de pers werd opgeheven, is eigenlijk niet meer waard dan een rol toiletpapier in een slecht onderhouden toilet van een prestigieus justitiepaleis.

 

Jan Boeykens, Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

PS.  De correctionele rechtbank van Turnhout die daartoe ongetwijfeld het bevel kreeg van hogerhand, wist Marcel gedurende meer dan 10 jaar, via een zorgvuldig geregisseerd media-proces, het zwijgen op te leggen omtrent de kinderpornozaak Zandvoort. Op het gerechtshof van Turnhout verdwenen ook de ontlastende stukken uit Marcel's strafdossier, zoals de Hoge Raad voor de Justitie in 2008 diende te erkennen.  Dat was nodig om Marcel eensluidend en zonder tegenspraak te kunnen veroordelen. Dergelijke criminele praktijken worden door de gerechtelijke overheden 'dysfuncties' genoemd...


Regina.paard


Bedankt voor het tekenen van de petitie, Regina.
Jij bent blijkbaar de enige die nog in leven is van de 300.000 personen die zich tijdens de zaak Dutroux stonden schor te brullen en te schreeuwen in Brussel.
Dat wil dus zeggen dat 0,00000033% van al die mensen het werkelijk gemeend heeft (buiten de enkelen die, zoals jij, mede de petitie tekenden). 

The cause now has 363 members.
Their mission: Liberation of Morkhoven-activist Marcel Vervloesem

Regina Louf: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000921410979


Regina Louf tekende de petitie 'Free Marcel Vervloesem'

petitie, free marcel vervloesem, regina louf

27-04-10

Minister De Clerck is medeplichtig


Teken de petitie 'Free Marcel Vervloesem!'

prev13Onderstaande lijst van de meer dan 20 spoedopname's en operaties van de aktievoerder Marcel Vervloesem werd meer dan 40 keren naar minister van Justitie Stefaan De Clerck gestuurd.

Maar de Minister die de kinderpornozaak Zandvoort met de 90.000 slachtoffertjes en de verdwijning van te onderzoeken kinderpornomateriaal in deze zaak blijft dichtdekken om zijn magistraten en andere kameraden te beschermen, vindt dat mensen zoals Marcel Vervloesem slechts drie dagen voor hun 'vermoedelijk overlijden', de gevangenis mogen uitgeschopt worden. Op die manier kan men de begrafeniskosten vermijden.

Marcel Vervloesem's dossier wordt door de directie van de gevangenis van Turnhout en de justitiediensten van De Clerck voor de zoveelste keer geblokkeerd.  Op die manier wordt de uitspraak van de rechter van de Antwerpse strafuitvoeringsrechtbank, zoals dit de gewoonte is binnen het gevangeniswezen, naar de prullenmand verwezen.

Dit kan alleen met de stilzwijgende goedkeuring van De Clerck zelf gebeuren.

De geneesheer van de gevangenis van Turnhout waarschuwt intussen al wekenlang voor een niercrisis.  Enkele weken geleden brachten Marcel Vervloesem en zijn advocaat Raf Jespers die lid is van de Liga voor de Mensenrechten die zich helaas niets van deze zaak aantrekt, Minister De Clerck per aangetekende brief op de hoogte van deze situatie.

Maar de Minister die de overbevolking van zijn gevangenissen bestrijdt door er met zijn Penitentiaire Gezondheidsdienst voor te zorgen dat heel wat gevangenen zonder voldoende medische zorg tenslotte overlijden, antwoordt natuurlijk niet.  Een begrafenis buiten de gevangenismuren komt nu éénmaal goedkoper uit dan een hospitalisatie.

Het gevolg hiervan is dat Marcel Vervloesem's benen en voeten bijna barsten van het opgestapelde water en tal van infecties vertonen.


1) kwaadaardige kanker – St H. Hart Lier – 2 keer
2) nieren – 5 keer – Sint Elisabeth Herentals
3) pancreas – 2 keer – 1x in H Hart te Lier, 1x in de UIA te Antwerpen
4) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 2 – H. Hart Lier -Sint Elisabeth Herentals
5) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 1 – UIA ziekenhuis Antwerpen
6) intensieve heelkunde, Fabiola Ziekenhuis Sambre Ville – StElisabeth Herentals – 11 keer
7) nierblok – Gasthuisberg Ziekenhuis Leuven – 2 keer
8. hartdisfuncties, operaties AZ Imelda Ziekenhuis Bonheiden – 3 keer
9) intensieve, diabetische blok – H. Hartziekenhuis Lier – 4 keer
10) nierblok – H. Hartziekenhuis Lier – 1 keer
11) hartkijkoperatie – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
12) nierdyalyse – AZ Sint Jan Brugge – 5 keer
13) inwendige bloeding – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
14) operatie kijkwonde – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
15) chirurgische plaatsing nierdyalysebuisjes – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
16) intensieve spoed, cardio – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer
17) intensieve spoed, bloedarmoede (leukemie) – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer
18) intensieve spoed, insulinecoma – Sint Elisabeth ZiekenhuisHerentals – 1 keer
19) hartoperatie – AZ Sint-Jan Brugge
20) moest op 14 mei 2009 wegens nieuwe hartproblemen tengevolge van ondermeer een gebrek aan medicatie en een gebrekkige behandeling, opnieuw met spoed in het AZ Sint Jan te Brugge opgenomen worden maar de gevangenisdirectie wist dit met haar negatieve advies, welgeteld 1 dag voor deze opname, op basis van het rapport van de psycho-sociale dienst van de gevangenis van Brugge, te voorkomen.
België zetelt met de Verenigde Staten en Noorwegen in de VN-Mensenrechtencommissie...


kaartvzw Werkgroep Morkhoven - kinderpornozaak Zandvoort - réseau Zandvoort:

Kinderpornozaak Zandvoort
Justitie Turnhout
Open Brief Procureur-Generaal
Zoé Genot cd-roms Zandvoort
Droit Fondamental – (French, English, Italian)
Website Morkhoven (English, French, Italian, Dutch)
Video ‘Marcel Vervloesem, hymne de la Résistance’
Vervloesem maart 1998 deel1
Faits divers April 1998 - Temse/Madeira netwerk - nederlandstalige ondertiteling
Video's: ultjecrumpie 1
Video's: Ultjecrumpie 2

Teken de petitie 'Free Marcel Vervloesem!'

The cause now has 359 members.
Their mission: Liberation of Morkhoven-activist Marcel Vervloesem'Heb je nog aan de petitie van Marcel gedacht, Ginnie ?
Want iederéén spreekt nu over Michel Bourlet maar niemand denkt aan de duizenden slachtoffertjes in de kinderpornozaak Zandvoort waarvoor Marcel al sinds 2006 een contactverbod met de pers heeft.'

Jan Boeykens op http://www.facebook.com/profile.php?id=100000921410979&ref=ts van Ginie Louf

 

12-04-10

“Rumpy and Frumpy”


'... It is interesting how much of the backlash against Ashton seems to come down to sexism. One Brussels official who has worked with her said to me that he had been amazed that “even socialist women have taken me aside and told me I should make her buy some better clothes and get a makeover.” The new EU president is Herman van Rompuy, and he and Ashton have been informally labelled “Rumpy and Frumpy”. Perhaps Ashton should get a new haircut. (Even a hairbrush might be a start.) And it is true that her teeth seem to confirm those unfortunate foreign stereotypes about British dentistry. But so what? Herman van Rompuy is no oil painting either - and yet he does not have to cope with comments about how he could do with a hair transplant...'


March 29, 2010
In defence of Baroness Cathy Ashton 
Gideon Rachman
http://blogs.ft.com/rachmanblog/2010/03/in-defence-of-baroness-cathy-ashton/

18:53 Gepost door agora in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: van rompuy, ashton, rumpy and frumpy |  Facebook |

11-04-10

L’admiratrice de Kim De Gelder


L’admiratrice de Kim De Gelder jamais entendue

Samedi, avril 10, 2010
By Jan Boeykens

L’admiratrice de Kim De Gelder jamais entendue par la police suédoise.

Angelina Elander, l’admiratrice suédoise de Kim De Gelder, n’a jamais été entendue par Interpol ni par la police suédoise alors que le parquet de Termonde prétendait encore le contraire vendredi, a indiqué mardi soir VTM dans son journal.

Le parquet de Termonde avait expliqué vendredi que Angelina Elander avait été interrogée et que l’enquête avait démontré qu’elle n’était entrée en contact avec Kim De Gelder qu’après la tuerie de Termonde.

Mais il est apparu mardi qu’Angelina Elander n’a jamais été entendue et c’est ce qu’Interpol Suède et la police locale de Norbotton ont confirmé mardi à la chaîne privée flamande. La police aurait également confirmé l’information à un journal suédois.

Le parquet de Termonde confirme maintenant que l’admiratrice suédoise de Kim De Gelder n’avait jamais été auditionnée. Selon Christian Dufour, procureur du Roi de Termonde, le parquet pensait que la police suédoise allait faire quelque chose l’information communiquée par la police belge. Le parquet de Termonde estime cependant que les deux protagonistes ne sont entrés en contact l’un avec l’autre qu’après les faits, selon VTM. (belga/th)
06/04/10 22h30

http://www.7sur7.be/7s7/fr/3504/Drame-a-Termonde/article/detail/1089691/2010/04/06/L-admiratrice-de-Kim-De-Gelder-jamais-entendue-par-la-police-suedoise.dhtml


vzw Werkgroep Morkhoven – le réseau pédocriminel de Zandvoort:

Droit Fondamental – (French, English, Italian)
Zandvoort case
http://www.morkhoven.droitfondamental.eu/ (English, French, Italian, Dutch)
Réseau Zandvoort
Médecine – Droit Fondamental
Verdwijningen – Disparitions – Missing children
Zoé Genot, cd-roms Zandvoort
Vidéo ‘Marcel Vervloesem, hymne de la Résistance’
Vervloesem, Mars 1998 
Faits divers, Avril 1998 – réseau Temse/Madeira
Vidéos: ultjecrumpie 1
Vidéos: Ultjecrumpie 2
Signez la pétition ‘Free Marcel Vervloesem!’
http://apps.facebook.com/causes/446602/
http://apps.facebook.com/causes/438481/
http://www.facebook.com/profile.php?id=1445480105

07-04-10

Rencontres: Dylan Avery et Korey Row


LooseChange


Partis de rien, avec un simple ordinateur portable, ils sont maintenant des réalisateurs connus, disposant de leur structure de production, et dirigent une fondation destinée à aider les familles des victimes du 11 septembre 2001...

7 AVRIL à PARIS 20h00: Dylan Avery et Korey Rowe, les réalisateurs de Loose Change, chez Karl Zéro sur BFM TV. 
9 AVRIL à PARIS 20h00: Rencontre avec Dylan Avery et Korey Rowe
Studio des Ursulines (10 rue des Ursulines – 75005 Paris)

www.reopen911.info
Depuis cinq ans, trois adolescents devenus de redoutables activistes se sont attaqués à ce que l’administration américaine a de plus précieux dans son dispositif impérial: la théorie officielle des attentats ...


26-03-10

The story of a blog: Virginia Hoge


ReneAmy


PASADENA NEW PROGRESSIVE
THE STORY OF A BLOG

Virginia
[Dear friends, I am beginning a series of chapters on the story of my blog, the Pasadena New Progressive. The story is full of characters, including myself. Feel free to adopt any one of the characters if you wish and join in the story.]

The Pasadena New Progressive, the story of a blog

Chapter One: The Creep

And so the story begins of the Pasadena New Progressive. Its author was fiery liberal named Virginia Hoge, who opened the blog in December of 2007. She tried for the name Pasadena Progressive, but that name was already taken on Blogger, and so it became the Pasadena New Progressive. She boldly used her real name, in defiance of the all too prevalent trend of anonymous blog authorship (and the lack of accountability this facilitated).

She was defiance personified and had gleaned from her 18 years living in Brooklyn, New York, the character trait of "Chutzpah" in spades. This was something they never much cared for in Pasadena. It was immediately viewed as suspect and interpreted as the dreaded "personal attack", a BIG "no-no" in Pasadena, something NOT done. Also, she wasn't paying attention to "The List".

The Ministry of Pasadena had a List of topics that were NOT discussed, and there at the top of the list was the Press, secondly were the sickos. 

But right of the bat, she discovered the Creep (Reny Amy) who ripping off the public school district AND feeding dirt about them to the press from his blog (which they printed, happily).

The blog-sourced dirt wasn't hard to discover, it was all over the front page of the daily paper, the Pasadena Star-News and in weekly columns in the Pasadena Weekly, the alternative weekly. The Creep was openly named, fawned, quoted and flattered by the papers as a "concerned citizen" and "watchdog over OUR (grrrrrrr) taxpayer dollars" which they had been made to believe the school district was stuffing into its pockets, indiscriminately. The money the Creep was stuffing into his own pockets from his innumerable lawsuits against the school district, went unreported.

It didn't matter at all to the papers that the Creep was a well-known right-wing loony, who in his pre-internet days, had actually driven a van around town, festooned with home-made public school-bashing banners.

And yes, he carried a bull-horn, from which he would yell fiery epithets out his car window to all who would listen. The Creep was also a "performance artist" who boned up his public speaking techniques at Toast Masters, and would then perform screaming "performance art" at the public forum of school board meetings, in which he hurled accusations at his captive audience (the school board) for all of his fans back home, who watched avidly (when they stopped filming meetings, he stopped attending).

The Pasadena Weekly, whose editor called the Creep a personal friend, awarded him twice their "Citizen of the Year" award. This same editor (who from now on I will refer to as the Green Jester) also referred to his paper as the "good ol’ P-Dubya, the People’s Paper". 

After approaching every single press source in Southern California with her Creep expose (and being turned down) Virginia Hoge started a blog to publicize her findings. She came out swinging (one of her first posts was entitled "Alternative Weekly? For years the Pasadena Weekly has been anything but"), expecting the applause and support of the poor, beleaguered school district, or maybe a liberal or two, an artist maybe, but....

nothing. 

She was just another threat to them, a threat that might bring them even more criticism by the community. And she had broken the Pasadena Ministry's "don't talk about the Press or the sickos" rule. Inexcusable!

But all the considerable big-time power that was supporting the Creep: the Press, several prominent politicians (including some who were regular bloggers on the Creep's blog), etc. etc. etc., they were afraid that someone might actually listen to this Virginia Hoge and so,

they came after her from the beginning with their Trolls.

That made any supporter she might have gained, scared (or convinced by the trolls she was "crazy"), so there she was, fighting to expose things that were really happening,

alone.

(how dangerous)

...more coming soon on the true-life story of the Pasadena New Progressive blog14:47 Gepost door agora in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: story of a blog, virginia hoge |  Facebook |

21-03-10

THE THIRTEEN INDIGENOUS GRANDMOTHERS


INDIGENOUS.GRANDMOTHERS
The INTERNATIONAL COUNCIL OF THIRTEEN INDIGENOUS GRANDMOTHERS

WE ARE THIRTEEN INDIGENOUS GRANDMOTHERS who came together for the first time from October 11 through October 17, 2004, in Phoenicia, New York.

We gathered from the four directions in the land of the people of the Iroquois Confederacy. We come here from the Amazon rainforest, the Alaskan Tundra of North America, the great forest of the American northwest, the vast plains of North America, the highlands of central America, the Black Hills of South Dakota, the mountains of Oaxaca, the desert of the American southwest, the mountains of Tibet and from the rainforest of Central Africa. Affirming our relations with traditional medicine peoples and communities throughout the world, we have been brought together by a common vision to form a new global alliance. We are the International Council of Thirteen Indigenous Grandmothers. We have united as one. Ours is an alliance of prayer, education and healing for our Mother Earth, all Her inhabitants, all the children and for the next seven generations to come.

We are deeply concerned with the unprecedented destruction of our Mother Earth, the contamination of our air, waters and soil, the atrocities of war, the global scourge of poverty, the threat of nuclear weapons and waste, the prevailing culture of materialism, the epidemics which threaten the health of the Earth's peoples, the exploitation of indigenous medicines, and with the destruction of indigenous ways of life. We, the International Council of Thirteen Indigenous Grandmothers, believe that our ancestral ways of prayer, peacemaking and healing are vitally needed today. We come together to nurture, educate and train our children.

We come together to uphold the practice of our ceremonies and affirm the right to use our plant medicines free of legal restriction. We come together to protect the lands where our peoples live and upon which our cultures depend, to safeguard the collective heritage of traditional medicines, and to defend the earth Herself. We believe that the teachings of our ancestors will light our way through an uncertain future. We join with all those who honor the Creator, and to all who work and pray for our children, for world peace, and for the healing of our Mother Earth.

For all our relations. 

The Grandmothers Mission Statement
WE, THE INTERNATIONAL COUNCIL OF THIRTEEN INDIGENOUS GRANDMOTHERS, represent a global alliance of prayer, education and healing for our Mother Earth, all Her inhabitants, all the children, and for the next seven generations to come. We are deeply concerned with the unprecedented destruction of our Mother Earth and the destruction of indigenous ways of life. We believe the teachings of our ancestors will light our way through an uncertain future. We look to further our vision through the realization of projects that protect our diverse cultures: lands, medicines, language and ceremonial ways of prayer and through projects that educate and nurture our children.

 

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1177124&id=1258555743

20-03-10

Filip Dewinter: rapper 9 maanden cel

De Standaard en het schandaalblad Het Nieuwsblad (Corelio mediagroep) schreven dat een rapper 9 maanden cel krijgt voor het bedreigen van Filip Dewinter. De 'bedreigingen' waartegen Dewinter een klacht indiende, zijn echter uiterst betwistbaar. Er wordt in de raptekst immers wel verwezen naar de moorden op Theo Van Gogh en Pim Fortuyn maar er wordt niet rechtstreeks opgeroepen tot moord...

apen.be
"Hiphop is geen dreigtaal, maar een expressievorm om frustraties te uiten." Voor Pita en Den Tourist, twee gereputeerde hiphoppers, is het onaanvaardbaar dat Filip Dewinter de rappers van The Cicatris voor het gerecht daagt.

27-02-10

Aktivist Marcel Vervloesem: spreekverbod

 

edf5248a64bd734b2465a87ce0d60f2a

Ik heb van de dochter van Marcel Vervloesem die met onze vereniging de kinderpornozaak Zandvoort onthulde, zopas vernomen dat we geen recht meer hebben om hem te schrijven of te bezoeken omdat we 'te veel aandacht besteden' aan zijn onmenselijke opsluiting en de kinderpornozaak Zandvoort.
Marcel Vervloesem, van zijn kant, mag ons niet meer telefoneren. 'Anders krijgt hij nog twee jaar bij', zei zijn dochter die blijkbaar van bovenaf gechanteerd wordt.

Het verbod volgt op het spreekverbod met de pers dat Marcel Vervloesem reeds in 2006, via een vonnis van de correctionele rechtbank te Turnhout, kreeg opgelegd.

Het hof van beroep van Antwerpen hief in haar vonnis van december 2008, dit spreekverbod weliswaar op wegens 'onwettelijk en strijdig met de burgerlijke grondrechten' maar Justitie trok zich achteraf niets van deze verbreking aan en het spreekverbod bleef gedurende de 18 maanden durende opsluiting van Marcel Vervloesem in de gevangenissen van Turnhout en Brugge, gehandhaafd.

Buiten het onwettelijke spreekverbod dat bovendien in overtreding is met haar eigen vonnis, heeft Justitie dus besloten om Marcel Vervloesem nu ook nog eens een onwettelijk spreekverbod met de vzw Werkgroep Morkhoven op te leggen (terwijl Marcel Vervloesem nog steeds in het bestuur van de vereniging zetelt).

Met het afschaffen van het bezoekrecht en het recht op briefwisseling laat justitie duidelijk verstaan dat zij ook met de wet Dupont (de zogenaamde gevangeniswet die de rechten van de gevangenen moest regelen maar die nooit werd toegepast) niet de minste rekening wenst te houden.
Het recht op briefwisseling staat ook ingeschreven in de Belgische grondwet, het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Ook het recht op medische verzorging, zoals tevens in de Wet Dupont gegarandeerd wordt, is voor de zoveelste keer opnieuw geschonden.
Marcel Vervloesem heeft sinds zijn volslagen isolatie in de gevangenis van Hasselt, drie weken geleden, immers geen enkele geneesheer meer gezien.  Hij lijdt nochthans aan een hartziekte, zware suikerziekte, heeft nierproblemen, heeft een sluimerende kanker en werd meer dan 20 keren met spoed opgenomen en geöpereerd (waarvan een 6-tal keren in de gevangenis).

Door de isolatie waarin hij terecht was gekomen en door het sadistische spelletje dat men van hogeruit graag met zieke gevangenen speelt (men 'vergat' het medisch dossier mee op transfert te geven, men 'vergat' hem geld mee te geven zodat hij niet meer schrijven of telefoneren kon, door allerlei 'vergetelheden' werd zijn terugbrenging naar de gevangenis van Turnhout eindeloos uitgesteld,), was Marcel Vervloesem de laatste dagen zo ziek en wanhopig geworden dat hij opnieuw over zelfmoord sprak.
Vandaar dat men een plakkaatje aan zijn deur kleefde waarop staat dat hij 'extra-bewaking' nodig heeft.

De manier waarop uitgesproken vonnissen, wetten, reglementen en europese + internationale verdragen geschonden worden, is typisch voor het beleid van justitieminister De Clerck die zopas in zijn beleidsplan voor 2010 liet weten dat hij de wet Dupont inzake de rechten van de gevangenen 'wil herzien' terwijl hij er simpelweg voor moet zorgen dat de bestaande wet correct wordt toegepast en het recht op bezoek, op briefwisseling, op medische en psycho-sociale begeleiding + reïntegratie, gerespecteerd worden.

De gevangene kan met zijn klachten nergens terecht en de toezichtscommissies die in de Wet Dupont uit 2004 werden voorzien, zijn zelfs nooit effectief opgericht geweest.

Ik acht het niet onmogelijk dat De Clerck van plan is om de wet Dupont zodanig aan te passen dat hij een wettelijke grondslag heeft om gevangenen omwille van zogenaamde uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen volledig van de buitenwereld af te zonderen en de gedwongen deportaties van Belgische gevangenen naar de gevangenis van Tilburg in Nederland, zonder problemen te regelen.

Een pittig detail: België zetelt sinds kort met de Verenigde Staten en Noorwegen in de VN-mensenrechtencommissie die blijkbaar werd opgericht om mensenrechtenschendingen te bevorderen...

Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven


prev13Onderstaande lijst van de meer dan 20 spoedopname's en operaties van de aktievoerder werd meer dan 40 keren naar minister van Justitie Stefaan De Clerck gestuurd.


1) kwaadaardige kanker – St H. Hart Lier – 2 keer
2) nieren – 5 keer – Sint Elisabeth Herentals
3) pancreas – 2 keer – 1x in H Hart te Lier, 1x in de UIA te Antwerpen
4) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 2 – H. Hart Lier -Sint Elisabeth Herentals
5) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 1 – UIA ziekenhuis Antwerpen
6) intensieve heelkunde, Fabiola Ziekenhuis Sambre Ville – StElisabeth Herentals – 11 keer
7) nierblok – Gasthuisberg Ziekenhuis Leuven – 2 keer
8. hartdisfuncties, operaties AZ Imelda Ziekenhuis Bonheiden – 3 keer
9) intensieve, diabetische blok – H. Hartziekenhuis Lier – 4 keer
10) nierblok – H. Hartziekenhuis Lier – 1 keer
11) hartkijkoperatie – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
12) nierdyalyse – AZ Sint Jan Brugge – 5 keer
13) inwendige bloeding – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
14) operatie kijkwonde – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
15) chirurgische plaatsing nierdyalysebuisjes – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
16) intensieve spoed, cardio – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer
17) intensieve spoed, bloedarmoede (leukemie) – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer
18) intensieve spoed, insulinecoma – Sint Elisabeth ZiekenhuisHerentals – 1 keer
19) hartoperatie – AZ Sint-Jan Brugge
20) moest op 14 mei 2009 wegens nieuwe hartproblemen tengevolge van ondermeer een gebrek aan medicatie en een gebrekkige behandeling, opnieuw met spoed in het AZ Sint Jan te Brugge opgenomen worden maar de gevangenisdirectie wist dit met haar negatieve advies, welgeteld 1 dag voor deze opname, op basis van het rapport van de psycho-sociale dienst van de gevangenis van Brugge, te voorkomen.
België zetelt met de Verenigde Staten en Noorwegen in de VN-Mensenrechtencommissie...


kaartvzw Werkgroep Morkhoven - kinderpornozaak Zandvoort - réseau Zandvoort:
 

Sluiting skynetblogs Werkgroep Morkhoven
Kinderpornonetwerk Zandvoort
Kinderpornozaak Zandvoort
Justitie Turnhout
Open Brief Procureur-Generaal
Zoé Genot cd-roms Zandvoort
Droit Fondamental – (French, English, Italian)
Website Morkhoven (English, French, Italian, Dutch)
Video ‘Marcel Vervloesem, hymne de la Résistance’
Vervloesem maart 1998 deel1
Faits divers April 1998 - Temse/Madeira netwerk - nederlandstalige ondertiteling
Video's: ultjecrumpie 1
Video's: Ultjecrumpie 2

Teken de petitie 'Free Marcel Vervloesem!'

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende